Inackordering

 

Välkommen till oss!

 

Här hoppas jag att du och din häst trivs!

 

Alla våra hästar, såväl lektionshästar som privathästar går på lösdrift.

 

Att vi valt lösdrift är framförallt för att hästarna ska få möjlighet att röra sig så fritt de vill och inte styras av människotider. De kan röra sig, äta, sova och umgås med kompisarna när de vill och behöver inte vara utlämnade till oss. För människorna kopplar vi bort det mesta av tidspasset och förenklar skötseln betydligt.

 

Hästar är sedan miljontals år utvecklade för att röra sig över stora ytor och genom att ge dem tillgång till att vara i hage dygnet runt året runt så nästan tredubblas tiden för hästens utevistelse under den traditionella uppstallningsperioden. Jag har sett många fördelar med att ha hästarna på detta sätt, framförallt en lugnare jämnare energinivå men också en klart bättre allmänkondition då de förflyttar sig hela tiden istället för att stå still i en box. Jag har under många år tagit hem spanska hästar som av tradition står på box dygnet runt utan hagvistelse och successivt introducerat dem till lösdrift hos oss och är mycket nöjd med detta. Även hästar i tävlingskondition går på lösdrift här.

 

 

Vi använder oss av lösdrift för uppstallning av våra hästar

 

På lösdrift bor hästen i sin hage med tillgång till vindskydd dygnet runt, i stallet finns tillgång till uppstallningsplatser men inte till egen box.

 

Hästarna har en stor delvis uppgrusad hage där de går i grupper om fyra stycken privathästar ( vi tar emot ston och valacker, företrädesvis i separata hagar). Den uppgrusade delen är ca 30 x 20 m som mockas av hästägarna, dessutom är hagen betydligt större så att hästarna kan välja att röra sig över större yta om de vill. Här har de fri tillgång till halm i foderhäck med tak dygnet runt, och det finns belysning till och från hage och även i början av hagen.

 

På sommaren ( juni - september) kopplas en beteshage till vinterhagen så att hästarna får större utrymme att röra sig på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pris:

 

Lösdrift: 3000 kr per månad inkl 25% moms

 

 

Ovanstående är basutbud som bygger på egen liten insats för att kunna erbjuda så bra kvalitet som möjligt på allt från foder till hagar till ett rimligt pris. Vill du lägga till extra tjänster för att ytterligare underlätta hästhållandet kan vi lösa det mesta.

 

 

 

Prislista extratjänster:

 

 

 

 

 

Läs mer! http://www.hippson.se/artikelarkivet/lifestyle/linda-aronsson-fixade-en-proffsig-losdrift.htm

Faciliteter

 

Ljust luftigt stall med bra hagar (delvis uppgrusat underlag, väl underhållna elstaket). Fina vindskydd. Bra belysning och stora uppgrusade ytor även för människorna. Jättefina ridvägar. Tillgång till instruktörshjälp.

 

Ridbana under tak 20x40 m, paddock 40 x 40 m. Det är lektionsverksamhet under ett par timmar per kväll året runt, men det finns alltid en ridbana att tillgå ( vi saltar gemensamt paddocken under vintertid om ni vill rida regelbundet där).

 

Uppvärmd sadelkammare med garderob, 2 sadelhängare. Torkrum för täcken. Gemensamt fikarum med plats för mer utrustning i anslutning. Spolspilta. Toalett och dusch.

 

 

 

Rutiner

 

Det ingår upp till 10 kg hösilage / häst och dag ( på sommaren regleras detta efter betestillgång) förutom foderhalmen. Hästarna har alltid fri tillgång till halm av foderkvalitet i hagarna. Allt foder serveras torrt och fräscht i foderhäck. Automatiskt, uppvärmt vatten finns i alla hagar.

 

Hästägarna turas om att fodra ransonen i hagen och turas också om att mocka hagen. I övrigt inget pass. Är det fyra hästar i hagen har man alltså var fjärde dag.

Box med egen hage

 

Det finns även ett ytterligare uppstallningsalternativ för ett fåtal hästar. Detta alternativ är tänkt under en kortare period under hästens liv. Din häst har en egen box med utgång direkt till en mindre hage och kan både se vad som händer i stallet och på gården.

 

Dessa platser är speciellt gjorda för de P.R.E. hästar jag tagit in för försäljning. De är oftast inte vana vid att gå ute i hage med andra hästar så detta är ett perfekt sätt för dem att acklimatisera sig i lugn och ro till Sverige. Jag använder dem också för konvalescenthästar eller för korttidsuppstallning.

 

Här har hästen dygnet runt möjlighet till uppgrusad hage ca 15x5 m istället för enbart boxens 3x3 m.

 

Du kan hyra dessa boxar per månad. I hyran inkluderas 10 kg hösilage, 10 kg foderhalm, fyllt nyttjande av alla faciliteter enligt ovan. Strö tillkommer ( finns att köpa).

 

Pris:3000 kr

Privathäst som lektionshäst!

 

Har du en P.R.E., lusitano eller korsning med dessa raser som du skulle vilja ha hjälp med ett par dagar i veckan? Kanske låta den gå med på lektion mot reducerad stallhyra? Eller en B/C/D-ponny som kan gå privatlektioner fredagar?

 

Vi arbetar mycket med kommunikation och hjälpgivning och i våra grupper rider max fem elever. Om du låter din häst gå med på lektion 1-2 dagar i veckan 1-2 pass om dagen så tar jag den dagen in hästen i god tid innan lektion, och sedan får den givetvis skötsel och motion under kvällen. Detta gäller främst måndagar och onsdagar. Möjligheten finns under terminerna, med ett kortare uppehåll under vintern och ett längre under sommaren.

 

Hästen måste givetvis vara lämplig för verksamheten, både att hantera från marken och från ryggen. Hör gärna av dig om det finns intresse så kan vi diskutera fram en lösning som är bra för alla tre!

 

 

Hjälpa till med stalltjänst!

 

Under vintermånaderna finns möjlighet att mocka åt mina lektionshästar en eller flera dagar på vardagarna (dagtid vardagar) mot reducerad stallhyra. Det är främst under november till mars som jag behöver hjälp. Varje pass tar ca 2-3 timmar, beroende på hur mycket träck som är i hagarna. Ta kontakt om du är intresserad!

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved