Kurser

Bergahästen


Sitskurs 25/5


för Anna Mossberg!


Anna är leg fysioterapeut och arbetar till vardags som sjukgymnast. Hon har stora kunskaper om människans anatomi och kan hjälpa dig att bli en ännu bättre ryttare.


Vi samlas kl 9 och dagen kommer att starta med ett praktiskt teoripass där du kommer att få göra övningar på marken som sedan kan hjälpa dig i sadeln.


Därefter tar ni in era hästar och får information om hantering av våra hästar i stallet.


Efter detta kommer ni att rida i två grupper, med två elever i varje grupp. Efter lunch blir det ytterligare ett ridpass med samma gruppfördelning. På detta sätt kan du få en riktig personlig genomgång av din egen sits och konkreta råd om hur du ska förbättra den.


I slutet av dagen blir det en gemensam samling.


Pris: 1800 kr

Lektionselev: 1500 kr

Egen häst: 1500 kr (box ingår under dagen, strö och foder medtages).

Endast teoridel 9-ca 10.30: 500 kr


Lunch betalas separat

Dressyrkurs, 4 dagar

V 26 24-27/6 eller v27 1-4/7


7 dressyrpass, och en uteritt. 4 teorilektioner med blandat miniclinics där jag visar dagens övning, och teori samt film.

Ni är max fyra elever på kursen. 2 ridpass per dag.


Instruktör är Linda Aronsson och kursen riktar sig till dig som har ridit lektion här tidigare – eller rider aktivt nu, eller minst en tidigare kurs för Linda. Då har vi en gemensam bas och kan fortsätta att grotta ned oss i fortsättningsövningar efter en grundläggande repetition!


Vi kommer att utgå från inlärningsteori och ryttarens sits men målet är att landa i sidvärtsrörelser samt form och balans ganska snart.


Vi börjar alla dagar kl. 8.30. Då samlas vi och tar gemensamt in hästarna. Därefter börjar vi med en genomgång av dagens övning för att sedan rida en lektion före lunch, och sedan en lektion efter lunch. I slutet av dagen så fixar vi i ordning stall mm. Jag räknar med att vi är färdiga runt kl. 16, men det tar den tid det behöver.


Pris: 6000 kr

Lektionselev: 4800 kr

Egen häst: 4800 kr (box m liten hage ingår)

Boende: Ronnums Herrgård, eller Hunnebergs vandrarhem (bokas direkt till dem)


Gör din egen kurs!


Är ni ett gäng på upp till 5 personer så kan vi skräddarsy en egen kurs!


För sällskap på 4-5 personer så kan vi erbjuda endagarskurser på måndagar.. I april-juni kan vi även anordna kurser lördagar.


Är du ensam eller tillsammans med en eller två vänner så kan vi erbjuda flera privatlektioner under måndagar. Är ni få och vill komma på helg är ni givetvis välkomna, titta då i första hand på våra färdiga kurser eller boka flera privatlektioner.


För samtliga kurser gäller att alla deltagare kan galoppera. Är någon medföljande nybörjare så rekommenderas privatlektioner för denna deltagare.


Oftast går en kurs till på det sättet att vi efter samling har en gemensam clinic där instruktören uppsuttet visar dagens övningar. Därefter rider ni i grupp om max 4 elever, ett pass före och ett pass efter lunch.


Pris: en dag - två ridpass, en miniclinic 1400 kr


Betalningsinformation all ridning:


Alla priser inkl. 6% moms, inga extra medlemsavgifter tillkommer.


All betalning sker på vårt bg 5649-3216 Bergahästen inom 3 dagar från beställningsdatum. Vid utebliven betalning kan platsen erbjudas annan ryttare.


Avbokning kan därefter ske fram till två dagar innan riddag mot full återbetalning, avbokning dagen innan mot 50 % återbetalning (ersättare mkt välkommen). Återbud på riddagen medför ingen återbetalning (ersättare mkt välkommen). Avbokning av kurs senast 1 vecka innan startdatum mot full återbetalning av avgiften, senare avbokning av kurs ger ingen återbetalning (ersättare mkt välkommen) .

Copyright  ©  All Rights Reserved