Ridning

 

Privatlektioner

 

Vi kan erbjuda privatlektioner för rutinerade ryttare såväl som nybörjare. Antingen rider du helt ensam eller också i grupp med upp till 5 vänner. Du kan rida dressyr eller hopplektion.

 

Många kommer till oss för att bekanta sig just med P.R.E. hästar, andra för att finslipa sin ridning.

 

Vi arbetar mycket med kommunikationen med hästen och ryttarens hjälpgivning. Vi tror på att att målet är att använda så små signaler som möjligt och strävan är att det ska se så lätt ut som möjligt så att hästen ser ut att dansa av sig själv.

 

Första passet du kommer till oss går vi igenom just hjälpgivningen och renodling av hjälper samt hur du vänder hästen. Det kan låta simpelt men väldigt många ryttare använder stark hand och stark skänkel samtidigt vilket gör hästarna mycket frustrerade - vad ska de göra?! Vi försöker arbeta mest med vårt säte och vikthjälper och kombinerar det med övriga hjälper.

 

Vill du komma fler gånger gör vi upp en individuell målsättning och jobbar efter den när grunden stämmer.

 

Du kan rida dressyr eller hoppa. Du kan även ha longering, sitsträning på lina (30 min plus fram/avskrittning självständigt), tömkörning (grundläggande), arbete vid hand etc som privatlektion.

 

Vår viktgräns för deltagande i aktiviteter är normalt 85 kg, men då vi nu har ett par större hästar tar vi emot rutinerade ryttare eller vältränade nybörjare ( tex längre män) på privatlektioner.

 

När?

 

Oftast har vi privatlektioner fasta lördagar, närmast 19/8 och 2/9. Men fråga!

 

 

 

Priser, enstaka lektion

 

 

1 person 650 kr, 2 personer 500 kr pp, 3-5 personer 400 kr pp

 

Lektionen är för en person 40 min ( du leder fram din häst i minst 10 minuter före lektionen), och för 2-5 deltagare ca 1 h inklusive upp och avsittning.

 

Du gör själv i ording din häst inför lektionen. Om du är nybörjare ingår viss skötsel i lektionstiden. Första gången du kommer till oss får du hjälp med att göra i ordning hästen gemensamt med en stallvärdinna.

 

Om du rider 3 privatlektioner eller fler under en termin så får du 50 kr rabatt på ovanstående priser.

Rider du som ordinarie elev en gång i veckan kostar privatlektion utöver det 1 person 600 kr, 2 personer 400 kr pp, 3-5 personer 300 kr pp.

 

Betalningsinformation all ridning:

 

Alla priser inkl. 6% moms, inga extra medlemsavgifter tillkommer.

 

All betalning sker på vårt bg 5649-3216 Bergahästen inom 3 dagar från beställningsdatum. Vid utebliven betalning kan platsen erbjudas annan ryttare.

 

Avbokning kan därefter ske fram till två dagar innan riddag mot full återbetalning, avbokning dagen innan mot 50 % återbetalning (ersättare mkt välkommen). Återbud på riddagen medför ingen återbetalning (ersättare mkt välkommen). Avbokning av kurs senast 1 vecka innan startdatum mot full återbetalning av avgiften, senare avbokning av kurs ger ingen återbetalning (ersättare mkt välkommen) .

 

 

 

 

 

Turridning på Hunneberg

 

 

Krav för att följa med på turerna är att du kan galoppera obehindrat och har god förståelse för hjälperna till hästen. Detta är på grund av säkerheten för dig och för hästens bästa. Våra hästar är mycket snälla och tålmodiga, därför respekterar vi dem genom att de ska kunna lita på att ryttaren verkligen menar det den ger signaler för. Om ni är en eller flera nybörjare så rekommenderar vi varmt ett introduktionspass i paddocken vilket brukar vara minst lika uppskattat.

 

Observera att all ridning sker på egen risk - hästar är levande varelser hur välskolade de än är! Viktgräns 85 kg.

 

Betalning sker på bg 5649-3216 för samtliga turer i samband med anmälan. Ange namn och tur.

 

Tider

 

Nedan anges aktiv ridtid inkl. uppsittning, dessutom borstar, sadlar och tränsar du själv din häst efter samling (beräkna 40 min före ridning samt samma tid efter turen).

 

Kyrkvägen

 

En jättefin tur på ca 1h 45 min som tar dig upp på Hunneberg och de fantastiska vägar som finns där. Det är långa galoppsträckor och en fin naturupplevelse. Räkna med en tre timmars aktivitet från samlingstid.

 

Pris: 600 kr pp (inkl. 25% moms)

 

Anordnas året runt efter beställning med minst 3 betalande ryttare (flera sällskap kan rida samtidigt).

 

PRIVAT TUR! Vill du bjuda din vän för en privat turridning för er två ( bägge måste vara vana ryttare) så anordnar vi gärna det. Perfekt att göra som födelsedagspresent! Kostar 850 kr pp.

 

 

 

 

Gör din egen kurs!

 

Är ni ett gäng på upp till 8 personer så kan vi skräddarsy en egen kurs!

 

För större sällskap på 4-8 personer så kan vi erbjuda endagarskurser på lördagar med en uteritt på söndag under slutet av vårterminen och början höstterminen.

 

Är du ensam eller tillsammans med en eller två vänner så kan vi erbjuda flera privatlektioner under ett par dagar. Är ni få och vill komma på helg är ni givetvis välkomna, titta då i första hand på våra färdiga kurser eller boka flera privatlektioner.

 

För samtliga kurser gäller att alla deltagare kan galoppera. Är någon medföljande nybörjare så rekommenderas privatlektioner för denna deltagare.

 

Oftast går en kurs till på det sätet att vi efter samling har en gemensam clinic där instruktören uppsuttet visar dagens övningar. Därefter rider ni i grupp om max 4 elever, ett pass före och ett pass efter lunch.

Copyright © All Rights Reserved