Duquesa CB

Duquesa CB

P.R.E. sto f 2012

e: Altanero ANG u Jacaranda LI ue Tartar (e Remache), ca 173 cm i mkh.

 

Duquesa kom till mig 2016 för att bli lektionshäst, men redan när hon kom ut ur transporten insåg jag att detta var något alldeles extra! Så efter ett tag så tog jag över henne själv och sedan har jag aldrig haft en tanke på att släppa iväg henne!

 

Jag har pga av hennes storlek väntat och tagit det väldigt försiktigt med henne, men hela tiden tränat för B-tränare med tysk beridar- och mästarexamen. Min tränare har hela tiden lovordat denna häst för sin modell, och kvalitativa gångarter och har mer än en gång sagt att den där hästen har alla förutsättningar för att kunna gå Grand Prix.

 

Duquesa har en otrolig ridbarhet, och ger en helt fantastisk ridkänsla med en otrolig reglerbarhet och register i sina gångarter. Hennes allra främsta egenskap är dock hennes egenbalans och förmåga att bära sig själv. Hon är exemplarisk i all hantering, mycket mild och vänlig. Jag lastar och åker själv med henne och hon är alltid fin att ha med sig på nya platser.

 

Hon är uppfödd på prisbelönta stuteriet Condesa de Bardeau och hennes pappa kan ses här som treåring: https://www.youtube.com/watch?v=fIy0zcOogPA . Duquesa skulle jag säga är snäppet bättre gångartsmässigt än sin pappa, mamman har som farfar hingstern Remache som är en avelsmatador. Dessutom har hon en mycket snygg, högställd perfekt ridhästmodell.

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved