Levantada

Bergahästen


Levantada


f 2012, brunt sto, ca 165+ cm i mankhöjd. e Candelario III (kvalificerat godkänd) u Belfast ue Bizarro XIV.


Levantada är uppfödd av Yeguada Militar som är kända för sina funktionella hästar med utmärkt lynne. Levantada har också avelsmatadoren Bixarro XIV i stammen.


Hon har en jättefin exteriör och resning med fina taktmässiga gångarter och hela hennes uppsyn andas kvalitet. Hon kom till mig i april 2016 och har sedan dess arbetat som lektionshäst här.


Levantada är en mycket talangfull och vacker häst som är född i rätt form och har mycket lätt för sig. Hon är känslig och har ett stort register i allt hon gör.


Här får hon bara nyttja max 10 % av sin talang och blir lätt lite försiktig och går inte riktigt fram då ryttaren gör för många motstridiga signaler. Med de mer rutinerade och talangfulla lektionseleverna blir hon helt fantastiskt fin! Men oavsett ryttarens nivå så är hon framförallt rolig och utvecklande att rida för de allra flesta ryttare och är mycket tydlig med att visa ryttarena när de gör rätt.


Levantada är till salu. Hennes nya ryttare tror jag är en ryttare som har hygglig sits och god förståelse för signalsystemet, en egen människa som vill ha en häst att utvecklas tillsammans med. Levantada är hoppad och schysst att rida ut med, är mycket lättlärd och gillar variation i arbetet. Skulle säkert trivas som tävlingshäst men är lika nöjd med en ambitös hobbyryttare som vill göra lite av varje. För mig är det viktigtatt hon får goda rutiner för sitt management med stora hagar och mycket utevistelse.


Om du vill komma och provrida Levantada så gör du det i samband med att du bokar och betalar för en privatlektion. Med fördel rider du flera lektioner och även någon uteritt så att jag kan ge dig en god introduktion i hur hon är hanterad och riden här, då har du så mycket bättre förutsättningar att ta hand om din nya kamrat i ditt stall!


Bizarro XIV                                   Candelario III

Copyright  ©  All Rights Reserved