Levantada - till salu

Bergahästen


Levantada


f 2012, brunt sto, ca 165+ cm i mankhöjd. e Candelario III (kvalificerat godkänd) u Belfast ue Bizarro XIV.


Levantada är uppfödd av Yeguada Militar som är kända för sina funktionella hästar med utmärkt lynne. Levantada har också avelsmatadoren Bixarro XIV i stammen.


Hon har en jättefin exteriör och resning med fina taktmässiga gångarter och hela hennes uppsyn andas kvalitet. Hon kom till oss i april 2016 och har sedan dess arbetat som lektionshäst här.


Levantada är en mycket talangfull och vacker häst som är alldeles för kvalitativ för att gå enbart här i verksamheten! Hon är född i rätt form och har mycket lätt för sig. Hon är känslig och har ett stort register.


Här får hon bara nyttja max 10 % av sin talang och blir lätt lite försiktig och går inte riktigt fram då ryttaren gör för många motstridiga signaler. Med de mer rutinerade och talangfulla lektionseleverna blir hon helt fantastiskt fin!


Så jag tänker att ett hem med en eller två ryttare och högre men rätt krav skulle göra underverk för denna häst, och det är nog få ryttare som kan använda all den talang som finns i henne. Hon skulle säkert blir en mycket fin tävlingshäst, men är säkert lika nöjd med att vara en älskad hobbyhäst som får träna allsidigt. Du ska som ryttare själv ha lite gnista och gilla när hästen tänder till för då är hon som allra finast.


Just nu gör hon ett fint arbete i verksamheten och går på heltid där, men med ganska lite arbete från en hyggligt duktig ryttare är hon tävlingsklar för lätta klasser. Här premieras lugn och stabilitet och mindre rektioner för att alla ska kunna rida, men väckt så är hon otroligt fin både att se på och att rida.


Levantada är till salu då jag ändrar om verksamheten pga hälsoskäl (mina). Du är välkommen att komma och provrida henne på lektion eller uteritt, ring mig på 070-6632785.


Pris: 120 000 SEK

Bizarro XIV                                   Candelario III

Copyright  ©  All Rights Reserved