Mandona AR

Mandona AR

P.R.E. sto f 2011

e: Cascabel IV u Artemisa IX ue Señorito XXV, blir ca 160 cm i mkh.

 

Mandona är en mycket rastypisk P.R.E. av det runda barocka slaget. Hon rör sig mycket trevligt och är "lagom" känslig. Enkel att utbilda och sansad att rida.

 

Mandona är en helt ljuvlig häst, jag tycker att hon är helt underbar att hantera och rida. Otroligt gosig och social.

 

Mandona kom till mig i augusti 2016 från Spanien och var då inte riden. Det sa säljaren att hon var men hon var ytterst frågande när hon fick sadel och träns på sig. Och när vi satt upp på henne så visste hon inte vad start, stopp eller sväng var… Men som den toppensnäcka hon är så bekymrade det henne inte att det satt någon på ryggen utan vi red in henne helt odramatiskt och hon har alltid varit trygg och okomplicerad.

 

När hon var redo fick hon börja gå lektion och jag har parallellt utbildat henne och hon har tills nu gått i lektionsverksamheten. Nu kan hon det hon behöver för att vara en utmärkt lektionshäst och hennes paradgren är att tryggt lotsa ryttarna på uteritt. Hon har god förståelse för sidvärtsrörelser och gör fina galoppfattningar.

 

Jag rider henne mer än gärna och tycker att hon är genuint njutningsfull att vara med. Hon kommer när hon ser mig i hagen och vill gärna in och arbeta. Mandona rör sig trevligt och är bekväm att sitta på. Hon är lite hoppad och jag rider ut henne själv. Hon är mycket snäll i hjorden med övriga hästar. Under tiden hon varit här så har hon fått en halvmeter lång man (fotot är från när hon kom).

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved