Mandona AR - till salu

Bergahästen

Mandona AR - till salu

P.R.E. sto f 2011

e: Cascabel IV u Artemisa IX ue Señorito XXV, blir ca 160 cm i mkh.


Mandona är en mycket rastypisk P.R.E. av det runda barocka slaget. Hon rör sig mycket trevligt och är "lagom" känslig. Enkel att utbilda och sansad att rida.


Mandona är en helt ljuvlig häst, jag tycker att hon är helt underbar att hantera och rida. Otroligt gosig och social.


Mandona kom till mig i augusti 2016 från Spanien och var då inte riden. Det sa säljaren att hon var men hon var ytterst frågande när hon fick sadel och träns på sig. Och när vi satt upp på henne så visste hon inte vad start, stopp eller sväng var… Men som den toppensnäcka hon är så bekymrade det henne inte att det satt någon på ryggen utan vi red in henne helt odramatiskt och hon har alltid varit trygg och okomplicerad.


När hon var redo fick hon börja gå lektion och jag har parallellt utbildat henne och hon har tills nu gått i lektionsverksamheten. Nu kan hon det hon behöver för att vara en utmärkt lektionshäst och hennes paradgren är att tryggt lotsa ryttarna på uteritt. Hon har god förståelse för sidvärtsrörelser och gör fina galoppfattningar.


Jag rider henne mer än gärna och tycker att hon är genuint njutningsfull att vara med. Hon kommer när hon ser mig i hagen och vill gärna in och arbeta. Mandona rör sig trevligt och är bekväm att sitta på. Hon är lite hoppad och jag rider ut henne själv utan bekymmer. I grupp kan en nybörjare rida ut på henne om det skulle behövas, och hon rids alltid bettlöst på våra lektionsuteritter. Hon är mycket snäll i hjorden med övriga hästar. Under tiden hon varit här så har hon fått en halvmeter lång man (fotot är från när hon kom).


Tyvärr så tycker hon inte att det är motiverande att gå på ridbanan med olika ryttare längre så jag letar efter det perfekta livslånga hemmet för henne. I dagsläget rids hon enbart ut, och den som tar över henne måste vara en ryttare som börjar där - med att få henne motiverad genom uteritt. Får hon kravlöst arbete med uteritter under det närmate månaderna så kommer ni säkert att kunna njuta av varandra även på banan.


Mandona behöver ett stall där hennes boxgrannar inte flyttas hela tiden. Hon har inget bekymmer med att lämna de andra hästarna för ridning men blir mycket orolig om hon blir kvarlämnad. Jag ser allra helst att hon kommer till lösdrift där hon inte behöver ha det stressmomentet. Hon är fortfarande ung och träningsbar. Hon kan säkert bli ett trevligt avelssto med hennes goda rastyp och milda temperament.


Så har du tid att vänta på denna stjärna kommer du att få en härlig vän för livet!

Copyright  ©  All Rights Reserved