Avsuttna lektioner/kurser

Bergahästen


Avsuttet arbete - introduktionskurs!


Är du nyfiken på hur du kan arbeta din häst från marken? Då kan jag erbjuda en 1-dagskurs med introduktion till olika tekniker med ett antal basövningar du har nytta av oavsett om du endast rider ibland eller har egen häst!


För att hästen ska förstå dig och du ska förstå din häst kräver en ordentlig teoretisk kunskap i hästens beteende, och hur hästar lär sig. Du måste vara medveten om dina signaler redan från marken för att sedan kunna skapa ett signalsystem från ryggen. 


Jag arbetar mycket med inlärningsteori och är mycket intresserad av hästens beteende, dessutom så skolar jag mina hästar i dressyr vilket betyder att de behöver lösgöras och stärkas. Dessutom vill jag ha en trygg och trevlig häst som kan arbeta med mig.


Därför arbetar jag med ett antal tekniker som grundar sig i TTeam, habituering/toleransträning och arbete vid hand. Oftast startar jag mina ridpass med att göra någon övning från marken först för att förbereda.


Vi kommer att börja med en teoretisk genomgång och därefter kommer jag att visa olika tekniker med mina hästar. En sak i taget i lugn och ro! Däremellan får ni testa på mina hästar och vi tittar gemensam efter vad som händer. 


Vi äter gemensam lunch (finns närbelägen pizzeria) för att på eftermiddagen ev jobba med det vi inte hann med på förmiddagen. Därefter är det filmdags och ni får självständigt se två mycket instruktiva filmer som starkt knyter an till dagens arbete!


Dagen startar kl. 9 och vi avslutar ca kl. 16. 


Utmärkt boende finns på Ronnums herrgård 800 m från oss, eller tvärsöver hagen på enkla Hunnebergs vandrarhem. Om du vill ta med din egen häst och praktisera med den så är du välkommen att göra det och det finns box till din häst under dagen. 


Målet är att du ska få med dig handfasta grundövningar som du sedan kan praktisera med hästar på hemmaplan, och att du på detta sätt ska få en ökad förståelse för vad du sedan kan utveckla från hästens rygg.  


Ni är 4-5 deltagare på kursen, och jag är öppen för förslag på datum!


Pris per person (exkl lunch och beoende); 900 kr

Andra avsuttna kurser!


Jag kan erbjuda flera olika kurser där du får lära dig mer om hur vi arbetar hästen från marken! Vi startar kl. 9 och vi arbetar praktiskt med hästarna fram till lunch efter en teoretisk genomgång. Jag visar och berättar, och sedan får ni i vara med och praktisera. Efter gemensam lunch så får ni självständigt i gruppen se på film som starkt knyter an till förmiddagens arbete.  1. Longering
  2. Löshoppning
  3. TömkörningVi arbetar främst med mina hästar, men vill du ta med din egen och vara med och testa med den så går det fint! Box finns under dagen.

Ni är 4-5 deltagare på kursen, och jag är öppen för förslag på datum!


Pris per person (exkl lunch och beoende); 900 krTemadagar - mer info kommer!

Copyright  ©  All Rights Reserved