Inackordering

Bergahästen


Faciliteter


Ljust luftigt stall med bra hagar (delvis uppgrusat underlag, väl underhållna elstaket). Fina vindskydd. Bra belysning och stora uppgrusade ytor även för människorna. Jättefina ridvägar. Tillgång till instruktörshjälp.


Ridbana under tak 20x40 m, paddock 40 x 40 m. Det är privatlektioner 1-2 vardagskvällar, resten av kvällarna ledigt.


Uppvärmd sadelkammare med garderob, 2 sadelhängare. Torkrum för täcken. Gemensamt fikarum med plats för mer utrustning i anslutning. Spolspilta. Toalett och dusch.
Rutiner


Det ingår upp till 10 kg hösilage / häst och dag ( på sommaren regleras detta efter betestillgång) förutom foderhalmen. Hästarna har alltid fri tillgång till halm av foderkvalitet i hagarna. Allt foder serveras torrt och fräscht i foderhäck. Automatiskt, uppvärmt vatten finns i alla hagar.


Hästägarna turas om att fodra ransonen i hagen och turas också om att mocka hagen. I övrigt inget pass. Är det fyra hästar i hagen har man alltså var fjärde dag.

Pris:


Lösdrift: 3000 kr per månad inkl 25% momsOvanstående är basutbud som bygger på egen liten insats för att kunna erbjuda så bra kvalitet som möjligt på allt från foder till hagar till ett rimligt pris. Vill du lägga till extra tjänster för att ytterligare underlätta hästhållandet kan vi lösa det mesta.
Prislista extratjänster:


Läs mer! http://www.hippson.se/artikelarkivet/lifestyle/linda-aronsson-fixade-en-proffsig-losdrift.htmBox med egen hage


Det finns även ett ytterligare uppstallningsalternativ för ett fåtal hästar. Detta alternativ är tänkt under en kortare period under hästens liv. Din häst har en egen box med utgång direkt till en mindre hage och kan både se vad som händer i stallet och på gården.


Dessa platser är speciellt gjorda för de P.R.E. hästar jag tagit in för försäljning. De är oftast inte vana vid att gå ute i hage med andra hästar så detta är ett perfekt sätt för dem att acklimatisera sig i lugn och ro till Sverige. Jag använder dem också för konvalescenthästar eller för korttidsuppstallning.


Här har hästen dygnet runt möjlighet till uppgrusad hage ca 15x5 m istället för enbart boxens 3x3 m. 


Du kan hyra dessa boxar per månad. I hyran inkluderas 10 kg hösilage, 10 kg foderhalm, fyllt nyttjande av alla faciliteter enligt ovan. Strö tillkommer ( finns att köpa).


Pris:3000 kr


Välkommen till oss!


Här hoppas jag att du och din häst trivs!


Alla våra hästar, såväl lektionshästar som privathästar går på lösdrift.


Att vi valt lösdrift är framförallt för att hästarna ska få möjlighet att röra sig så fritt de vill och inte styras av människotider. De kan röra sig, äta, sova och umgås med kompisarna när de vill och behöver inte vara utlämnade till oss. För människorna kopplar vi bort det mesta av tidspasset och förenklar skötseln betydligt.


Hästar är sedan miljontals år utvecklade för att röra sig över stora ytor och genom att ge dem tillgång till att vara i hage dygnet runt året runt så nästan tredubblas tiden för hästens utevistelse under den traditionella uppstallningsperioden. Jag har sett många fördelar med att ha hästarna på detta sätt, framförallt en lugnare jämnare energinivå men också en klart bättre allmänkondition då de förflyttar sig hela tiden istället för att stå still i en box. Jag har under många år tagit hem spanska hästar som av tradition står på box dygnet runt utan hagvistelse och successivt introducerat dem till lösdrift hos oss och är mycket nöjd med detta. Även hästar i tävlingskondition går på lösdrift här.Vi använder oss av lösdrift för uppstallning av våra hästar


På lösdrift bor hästen i sin hage med tillgång till vindskydd dygnet runt, i stallet finns tillgång till uppstallningsplatser men inte till egen box.


Hästarna har en stor delvis uppgrusad hage där de går  i grupper om fyra stycken privathästar ( vi tar emot ston och valacker, företrädesvis i separata hagar). Den uppgrusade delen är ca 30 x 20 m som mockas av hästägarna, dessutom är hagen betydligt större så att hästarna kan välja att röra sig över större yta om de vill. Här har de fri tillgång till halm i foderhäck med tak dygnet runt, och det finns belysning till och från hage och även i början av hagen.


På sommaren ( juni - september) kopplas en beteshage till vinterhagen så att hästarna får större utrymme att röra sig på.Copyright  ©  All Rights Reserved